Idai Nature gnojiva Osnovne informacije o proizvođaču gnojiva Idai Nature, Španjolska

(Zadnja izmjena članka 13/01/2024)

ROVENSA NEXT je novo ime poslovne grupe koju čine nekoliko globalno priznatih proizvođača gnojiva, koji su do sada bili sastavni dio Rovensa grupe. Osnovu grupe čini tvrtka TRADECORP i IDAI NATURE te ostalih 8 proizvođača gnojiva. Od 1.1.2024 godine gnojiva marke IDAI NATURE na tržištu će se nalaziti pod novim ekskluzivnim imenom, ROVENSA NEXT.

Rovensa Next nova poslovna grupa ex. Idai Nature

Idai Nature – osnovni podaci o tvrtki

Tvrtka IDAI NATURE osnovana je 2009. godine u Španjolskoj, kao tvrtka sa ciljem proizvodnje posebnih ekoloških gnojiva za napredne poljoprivredne proizvođače. Osnovni cilj tvrtke je bila proizvodnja visokokvalitetnih gnojiva na bazi ekoloških sirovina kako bi se zadvoljile potrebe brzo rastućeg ekološkog sektora u intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji Španjolske, ali i ostalih država u bližem okruženju, poput Portugala i Francuske.

Zbog dobrih rezultata u primjeni gnojiva, tijekom slijedećih godina dolazi do širenja tržišta i značajnog rasta proizvodnje i ponude novih gnojiva. Gama proizvoda podijeljena je u tri grupe:

 • IDAI – ekološka gnojiva
 • NATURDAI – biofungicidi
 • VEGEX – bioinsketicidi

Zbog dobrih poslovnih rezultata, tvrtka IDAI NATURE 2018. godine postaje dio međunarodne Rovensa grupe, poslovne grupe koja okuplja više od 7 tvrtki širom svijeta i koja je postala lider u ponudi gnojiva i posebnih preparata za primjenu u poljoprivredu. Unutar iste poslovne grupe posluje i tvrtka Tradecorp, te zajedničkim nastupom na hrvatskom tržištu, proizvodi tvrtke Tradecorp i Idai Nature zazumaju vodeće mjestu u ponudi folijarnih i specijalnih gnojiva za ekološku poljoprivredu u Hrvatskoj.

Za svoj učikovit rad u području ekoloških gnojiva za poljoprivrednu proizvodnju, tvrtka IDAI NATURE osvojila je godišnju nagradu European Business Awards for the Environment (EBAE) za podršku i rezultate u zelenoj ekonomiji, i time potvrdili svoj vodeći status u industriji ekoloških proizvoda.

Korporativna strategija Rovensa grupe

Četiri stupa su temelj korporativne strategije Rovensa grupe, koje snažno utječu na poslovni uspijeh tvrtke IDAI NATURE:

 • Međunarodno priznato i visoko kvalificirano osoblje
 • Prioritet istraživanja i razvoja, inovacija i registracija
 • Uočljivi, visokokvalitetni proizvodi i usluge
 • Međunarodna ekspanzija

Usluga i blizina tržištu ključni su elementi strategije tvrtke. Rovensa grupa je prisutna širom svijeta s podružnicama, uredima, tvornicama i iznad svega svojim iskusnim osobljem prilagođenim lokalnim tržištima.

Danas ROVENSA grupu čine, uz tvrtku IDAI NATURE, slijedeće tvrtke:

 • Asenza & Selectis – proizvodnja zaštitinih sredstava (fungicidi, insekticidi, herbicidi).
 • Tradecorp – gnojiva za folijarnu primjenu i primjenu u tlo, sa posebnim naglaskom na proizvodnju visokokvalitetnih helata, unutar koje grupe su okupljene tvrtke OGT (Oilean Glas Teoranta) koja je nositelj proizvoda na bazi morske alge Ascophyllum nodosu, te tvrtke SDP, proizvođač aditiva za gnojiva i pesticide, Microqumica, koja proizvodi gnojiva na bazi mikroelemenata za područje Južne Amerike i tvrtka Rodel Flowers iz Ekvadora.
 • IDAI NATURE – proizvodi za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji, unutar koje su okupljeni slijedeći proizvođači ekološki proizvoda za primjenu u poljoprivredu (EcoProyectos, AgriBioChem, Agrotecnologia i EVEN Agro)

Na taj način ROVENSA grupa okuplja ukupno 12 proizvođača gnojiva, pesticida i ostalim preparata koji se koriste u poljoprivrednoj proizvodnji.

Pozicija tvrtke IDAI NATURE unutar poslovne grupe Rovensa.

Na području Hrvatske i Slovenije, prisutni su brojni proizvodi iz game IDAI NATURE ekoloških proizvoda, koji na globalnom nivou čini listu sa više od 50 različitih gnojiva; od mikroelemenata, biostimulatora do specijalnih proizvoda za primjenu u ekološkoj poljoprivredi. Svi IDAI NATURE proizvodi posjeduju valjane certifikate za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji (EcoCert ili CAAE ekološke certifikate).

IDAI K Plus – važno gnojivo sa visokom količinom kalija za sve ekološke prozvođače maslinovog ulja.

Na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima u Hrvatskoj su slijedeći IDAI NATURE proizvodi (podijeljeni prema grupama):

PROIZVOD Sastav:
TEKUĆA ORGANSKA GNOJIVA
IDAI FertiregECO35% huminskih ekstrakata. Za primjenu u fertirigaciji.
FOLIJARNA GNOJIVA
IDAI K PlusECO20% K2O. Za folijarnu gnojidbu maslina i ostalih kultura.
SPECIJALNI PROIZVODI
IDAI Piper (Repelmax)ECOGnojivo na bazi bora (B) sa dodatkom ekstrakta ljute papričice (Cappsicum spp.) sa repelentnim učinkom na štetne kukce (maslinova muha, biljne uši i dr.). Bez karence.
IDAI MycodaiECOTekuća formulacija preparata na bazi mikoriznih gljivica Glomus spp. PREMIUM PROIZVOD.

Preparati na bazi osnovnih tvari – nova gama proizvoda Idai Nature

Od početka 2021. godine za područje Hrvatske/Slovenije na tržištu će biti ponuda preparata za ekološku poljoprivrednu proizvodnju na bazi osnovnih tvari (sukladno EZ normi 1107/2009). Radi se proizvodima koji su namjenjeni proizvođačima u EKOLOŠKOJ poljoprivrednoj proizvodnji, koja dodatno jačaju otpornost biljaka na bolesti i štetnike, bez štetnog utjecaja na okoliš i zdravlje potrošača. Svi proizvodi su bez karence i bez rezidua (0.0% residue FREE).

Želite znati više o specijanim proizvodima na bazi osnovnih tvari? Link na katalog specijalnih proizvoda; BIOKONTROLA (IDAI NATURE) 2021. godina (Hrvatska)

Vodeći proizvod za Hrvatsko tržište je proizvod EQUIBASIC, prirodni ekstrakt biljke preslice (Equsetum arvense) sa visokom koncentracijom saponina, koji imaju preventivni i kurativni učinak protiv brojnih patogenih gljiva na poljoprivrednim kulturama poput pepelnice, plamenjače ili botrtisa/sive plijesni.

ZASTUPNIK za ROVENSA poslovnu grupu (Tradecorp/IDAI Nature gnojiva) za Hrvatsku je tvrtka Agro Expert d.o.o., koji od 2013. godine surađuje sa tvrtkama iz ove poslovne grupacije:


ZASTUPNIK (HR): Agro Expert d.o.o., Trg Sv. Bernarda 12, 52 452 Funtana (Poreč), tel: 098/435-129, e-mail: david.gluhic@agroexpert.hr

DISTRIBUTERI GNOJIVA IDAI NATURE ZA HRVATSKO TRŽIŠTE:

Za područje tržišta Hrvatske, distribuciju Tradecorp gnojiva vrše dva nacionalna distirbutera:

Osim kod nacionalnih distributera, gnojiva marke IDAI NATURE mogu se pronaći i kod ostalih maloprodajnih partnera na području Hrvatske.

Istarska županija

 • Ritoša trgovine d.o.o., M. Županića 8, 52 440 Poreč, tel: 052/431-321
 • Agropharmacia d.o.o., Braće Božića 2, 52 210 Rovinj, tel: 052/816-697

Zagrebačka županija

 • Kokot Eno d.o.o., B. J. Jelačića 28, 10 450 Jastrebarsko, tel: 01/6271-540

Zadarska županija

 • Brala d.o.o., poljoljekarna, Islam Latinski 2B, 23 242 Posedarje, tel: 023/279-222
 • Polja Bure d.o.o., Fra Line Pedišića 4, 23 210 Biograd na moru, tel: 023/384-435

Varaždinska županija

 • Cedar Agro d.o.o., Kalnička 4, 42 220 Novi Marof, tel: 042/205-090

Sisačko-moslavačka županija

 • Agro Petar d.o.o., Popovača, Kolodvorska 2a, tel: 044/670-323