Daješ sve ovo besplatno? Da li je znanje i iskustvo besplatno?

(Zadnja izmjena članka 10/09/2022)

Daješ sve ovo besplatno?

Ili kako piše u podnaslovu; da li je znanje i iskustvo besplatno?

Neki od vas se sigurno pitaju zašto ovo znanje o gnojidbi poljoprivrednih kultura daješ za besplatno, ovako na portalu, dostupno svima?

Ima više razloga, ajmo po redu.

Prva stvar (1) je da vas kroz savjete na portalu NE MOGU NAUČITI SVE što znam gnojidbi. Nisam niti ja naučio sve u sat vremena niti mogu napraviti cijeli tehnologiju gnojidbe za klijenta u sat vremena, kroz 3 ili 4 objave.

U dvije do tri objave (članka) na portalu vas jedino mogu uputiti na prave korake koje trebate poduzeti da bi ste ostvarili veći i kvalitetniji prinosa. Drugim riječima dajem vam kartu do “zlata” – BESPLATNO.

Ako hoćete da ja za vas odem iskopati to “zlato”, e to naplaćujem, to je onda neka druga priča.

Druga stvar (2) je da želim proširiti ovo znanje. Ja sam danas to što jesam zahvaljujući svim savjetima stručnjaka (od profesora na fakultetu do proizvođača u polju) od kojih sam učio. Od malog štrebera do uspješnog tehnologa koji poznaje gnojidbu do u detalje, nisam došao jer sam rođen pod sretnom zvijezdom. Znam koliko vrijede pravi savjeti i iskustvo koje mogu mijenjati tehnologiju. Zato želim dati besplatno znanje kroz kratke savjete koje onda koje onda svatko može koristiti u svojoj proizvodnji i riješiti probleme u gnojidbi svojih kultura

A za one proizvođače, koji su prepoznali važnost gnojidbe (upravo kroz brojne članke napisane na ovom portalu), postoji mogućnost direktnog savjetovanja i praćenja proizvodnje, a to je onda znanje i iskustvo koje se ne dijeli besplatno. Sada, u vrijeme pisanja ovog članka (srpanj/2022), već više od 70 proizvođača, prepoznalo je važnost tehnologije gnojidbe, te uspješno surađujemo u ostvarenju viših i kvalitetniji prinosa; od jabuke, borovnice, jagode, lijeske do povrća i uzgoja cvijeća.

Pozivam Vas da mi se pridružite. Javite se na e-mail: david.gluhic@agroexpert.hr, pišite o svojim iskustvima i problemima u gnojidbi, i zajedno učinimo nove pomake u tehnologiji gnojidbe.


Autor članka: 
dr.sc. David Gluhić, dipl.ing.agronomije
Autor velikog broja članaka na temu gnojidbe poljoprivrednih kultura. Zaljubljenik u poljoprivrednu proizvodnju još od malih nogu. Nepresušni izvor savjeta kako pravilnom gnojidbom ostvariti veći i bolji prinos.
Kontakt (mob.): 098/435-129
e-mail: david.gluhic@gnojidba.info