Rovensa Next Novo ime poslovne grupe Tradecorp, Idai Nature i ostalih proizvođača gnojiva

(Zadnja izmjena članka 08/01/2024)

ROVENSA NEXT; kako je nastala nova poslovna grupa?

ROVENSA NEXT je novo ime poslovne grupe koju čine nekoliko globalno priznatih proizvođača gnojiva, koji su do sada bili sastavni dio Rovensa grupe. Osnovu grupe čini tvrtka TRADECORP i IDAI NATURE te ostalih 8 proizvođača gnojiva. Od 1.6.2023 godine se sastavnice (tvrtke) unutar grupe posluju pod novih ekskluzivnim imenom, te će se tako i prodavati na tržištu Hrvatske, pod novim imenom.

Tvrtka Agro Expert d.o.o., nakon 10-tak godina uspješne distribucije gnojiva Tradecorp i Idai Nature, preuzima i dalje poziciju jedinog ovlaštenog zastupnika grupe ROVENSA NEXT za hrvatsko tržište, te nastavlja uspješnu prodaju dobro poznatih proizvoda poput biostimulatora DELFAN PLUS i PHYLGREEN, posebno formulirane otopine UREE, gnojivo FOLUR, mješavine mikroelemenata sa magnezijem, gnojivo COCKTAIL JADE ali i novih proizvoda unutar grupe, poput novog biostimulatora visoko-učinkovitog bisotimulatora BIIMORE.

Samu grupu trenutno čini 10 tvrtki, od kojih su najpoznatiji dva brenda, TRADECORP i IDAI NATURE.

Rovensa Next Tradecorp Agro Expert
Sastavnice poslovne grupe Rovensa Next

Rovensa Next je poslovna grupa za bio rješenja Rovensa Grupe, stvarajući holističku platformu inovativnih bio rješenja za oblikovanje održive budućnosti poljoprivrede i poticanje njezine biotransformacije, u modernu i održivu poljoprivrednu proizvodnju. Objedinjuje deset pionirskih tvrtki Rovensa Grupe, s dugim i ponosnim nasljeđem u biološkom pristupu prozvodnje preparata i gnojiva za poljoprivrednu proizvodnju: : Agrichembio, Agrotecnologia, Idai Nature, Microquimica, MIP Agro, Oro Agri, OGT, Rodel, SDP i Tradecorp, globalne prisutnosti ukorijenjene u inovacijama i dubokom razumijevanju različitih vrsta i potreba brojnih poljoprivrednih kultura. Kao jedan brand, Rovensa Next postaje pragmatičan, inovativan partner u rješenju koji pokazuje kako stvoriti održive promjene.

Unutar grupe nalazi se uravnotežen portfelj različitih proizvoda; biognojiva, biostimulansa i poizovda za biološku kontrolu, nudeći poljoprivrednicima holistička ulazna rješenja usmjerena na jamčenje prinosa i učinkovitosti te promicanje održivih poljoprivrednih praksi.

Podjela proizvoda unutar Rovensa Next grupe
Podjela proizvoda unutar Rovensa Next poslovne grupe

Osnovni poslovni podaci o grupi

Poslovnu grupu čini više od 3.000 zaposlenika širom svijeta s prodajnom prisutnošću u više od 80 zemalja. Posebnim naglaskom na održivost, inovacije i tehničku stručnost, Rovensa Next ujedinjuje globalnu mrežu od 30 laboratorija za istraživanje i razvoj i centara izvrsnosti; 14 proizvodnih pogona; više od 84 partnerstva s istraživačkim centrima i sveučilištima; 100 stručnjaka za istraživanje i razvoj i inovacije; i predan tim od više od 850 terenskih stručnjaka. Sve to omogućujeovoj poslovnoj grupi da bude pionir u najsuvremenijim istraživanjima kako bi stvorio učinkovitija i ekološki prihvatljivija biorješenja koja ne ugrožavaju performanse poljoprivrednih kultura ili kvalitetu. prinosa, i bez štetnog učinka na okoliš ili ljudsko zdravlje.

Struktura poslovne grupe Rovensa Next
Struktura poslovne grupe Rovensa Next (2023)

 

Organizacije prodaje i tehničke podrške za ROVENSA NEXT grupu na tržištu Hrvatske i Slovenije

Za područje Hrvatske jedini službeni zastupnik grupe je tvrtka Agro Expert d.o.o., koja je nasljednik zastupstva tvrtki Tradecorp i Idai Nature za hrvatsko tržište. Na hrvatskom tržištu gnojiva se nabaviti kroz mrežu prodajnih partnera tvrtke Agro Expert d.o.o.

Za područje Slovenije, jedini službeni zastupnik grupe je tvrtka Jurana d.o.o. iz Maribora (SLO).

Ugovoreni nacionalni distributer za tvrtku Rovensa Next (ex. Tradecorp)Naziv tvrtke i kontakt
HRVATSKAAgro Expert d.o.o., Trg Sv. Bernarda 12, 52 452 Funtana (Poreč)
tel: 098/435-129
mail: david.gluhic@agroexpert.hr

Za tržište Hrvatske, biostimulator Biimore dostupan je kroz prodajne partnere tvrtke Agro Expert d.o.o.:
1. Kokot Agro d.o.o., Trešnjevka 22, 10 450 Jastrebarsko (tel: 01/5616-370)
2. Vino Artis d.o.o., Istarska 29, 52463 Višnjan (tel: 052/449-173)
SLOVENIJAJurana d.o.o., Limbuška cesta 64a, 2000 Maribor (tel: 02/421-5363)