Sretna Nova 2021. godina

Svim čitateljima portala Gnojidba.info koji slave Božić (kako po gregorijanskom kalendaru, tako i prema julijanskom kalendaru) urednik portala želi sve najljepše za predstojeće blagdane i sve najbolje za Novu 2021. godinu, te da bude bolje i uspiješnija od 2020. godine; posebne godine na odlasku.

I u novoj 2021. godini nastavaljamo sa radom na portalu. Dizajn smo promjenili još početkom 2020. i to ostaje isto, ali biti će još dosta novih stvari. Iako je stari portal imao objavljeno više od 500 stručnih članaka, osnovna misao za bolji portal je “MANJE JE VIŠE”; manje članaka, ali zato veća kvaliteta.

Završetak 2020. godine možemo ukratko prestaviti slijedećim podacima, koji potvrđuju da portal Gnojidba.info ima svoje vjerne čitatelje, i da je sigurno postao referenca na području gnojidbe na hrvatskom (ali i regionalnom) WEB prostoru. Redom, to su:

  • Tijekom 2020. objavljeno novih 36 stručnih članaka
  • Pokrenuli smo rubriku “Kolumna” gdje ćemo o gnojidbi pisati na jedan drugačiji način
  • Najčitaniji članak je i tijekom 2020. godine i dalje Fiziološki poremećaji u u rastu i razvoju rajčice koji je ukupno samo u 2020. godini pročitan više od 6.000 puta, a u stopu ga prati novi tematski članak na temu jesenske gnojidbeGnojidba vinograda i maslina u jesen koji je u samo tjedan dana nakon objave pročitan od strane gotovo 2.500 korisnika portala
  • Prosječan broj jedinstvenih posjetitelja mjesečno za 2020. godinu iznosi 28.361 (sada već davne 2012. prije 8 godna kada je pokrenut portal prosjek je bio 1.910 jedinstvenih posjetitelja)
  • Ukupan broj otvorenih stranica za 2020. godinu iznosi 937.143 otvaranja. Još malo, sasvim malo do ukupno 1.000.000 otvaranja 🙂

te su navedeni podaci potvrda dobre čitanosti portala, i poticaj za daljni rad.

Iza nas je jedna teška godina, koja je zbog neočekivane pandemije COVID 19 virusa (korona) napravila puno problema poljoprivrednim proizvođačima u Hrvatskoj. Turizam je debelo podbacio….i to se snažno reflektiralo i na poljoprivrednu proizvodnju i mogućnost ulaganja u proizvodnju. Ali, stvari izgleda idu na bolje, krenulo je cijepljenje i nadamo se da je to kraj ovog virusa i da će se sve polako vratiti u normalu u 2021. godinu.

Stoga svim čitateljima želimo još puno zdravlja i još više uspijeha u 2021. godini i neka bude bolja od one iza nas….

Urednik portala

dr.sc. David Gluhić, dipl.ing.agronomije

p.s. Idemo na zasluženi odmor i vidimo se ponovo 11.01.2021. godine…. :-)))

Želite komentirati članak?

Postavite vaš upit/razmišljanje

Vaša e-mail adresa se neće javno prikazati u komentiranju članka.


*